Nuffnang Ads

Friday, 22 February 2013

Im back!

First post after silent for almost 1 year since 2012.. Sekarang dah masuk tahun 2013 pun.. langsung tak rasa perubahan cuaca, masa, tempat, hiburan, umur dan macam-macam lagi yang berubah.. Cepatnya masa datang dan pergi.. Macam manusia juga, datang dan pergi, datang dari laut dan pergi dari sini..ahaha.. No I mean Ajal sebenarnya yang cepat datang dan orang yang terima ajal tu yang cepat kita rasa dia pergi.. sudah menjadi lumrah dunia sejak azali lagi.. Allah dan tentukan semua tu..  apa yang terjadi pasti sudah ditentukan.. kita sebagai makhluk-Nya hanya mengikut rentak hidup ni.. itulah dinamakan kehidupan,,... Banyak yang dilalui pada masa lalu, yang senang, yang susah, yang pahit dan yang manis.. klu difikirkan memang hidup ni umpama roda.. apa yang terjadi pasti ada hikmah dan pulangannya.. Jika kita nak jadi macam ni, akan terjadilah macam tu jika disaluti dengan komitmen dan usaha kita TAPI,, kena ingat Tuhan.. doa itu penting sbb klu Tuhan tak bagi, tak menjadi juga semua tu.. Jadi.. tanpa doa perkara yang kita buat tak juga sempurna.. mungkin zahirnya iya la tp kita tak tahu yang tersembunyi kan..

Thursday, 12 July 2012

Just for you hunney..

Friday, 25 November 2011

Anniversary...

26 NOVEMBER 2011....
Its our anniversary...Betul2x Xsangka, bgitu cepat masa berlalu..Macam xpecaya pla, tapi Alhamdulillah dapat juga bertahan sampai sekarang...mudah2xhan sampai la kejinjang pelamin...Dah serius ni,...Malas lagi nak pilih2x....memang dah cukup penat memilih...Harapan moga dialah yang terbaik untuk aku...Amin Ya Rabb...Becinta ni xsenang & xsusah...Tapi, bgi sesiapa yang serius,mereka akan trasa dugaan mmg banyak... itz up to u,anyone,yg pndi jga prhubungan,serius, niat baik, InsyaAllah...trcapai apa yang dihajati...
klu sekadar ambil lewa saja, boleh rasa hubungan tu dapat bertahan atau tak..Tapi memang dah lumrah becinta, sapa yang pandai jga diri & pasangan akan kekal...sapa yang ambil endah xendah ja...gaduh sana-sini...memang selamat tinggal la jawabnya....;)

Thursday, 24 November 2011

Success - Kerana Cinta Aku Turutkan.wmv



Kerana Cinta Aku 

Turutkan


Artist: Success
Kerana cinta hidupku pun berubah
Cinta mengajarku erti
Kasih rindu dan luka
Tahukah engkau
Betapa aku sayang
Setiap hari kurindu
Dan terbayang wajahmu
Betapa syahdunya


Lumrah dalam cinta
Waktu sedang suka hidup bahagia
Resah dalam cinta
Pedih tak terkata
Bila hati luka jiwa sengsara


Kepada kekasih ku
Ingat pesanku
Jangan kau hancurkan hatiku... Oh..
Engkau dan aku pernah mengukir janji
Untuk terus bersama walau apapun terjadi
Jika ada silap kuharap maafkan lah aku
Demi kerana cinta kau takkan kulupakan


Demi kerana cinta kau takkan kulupakaN

Sunday, 20 November 2011

New Quotes!

♥ Kalau bercinta ,hantar surat berbelas-belas , masa dating sebelah tandas , berpeluk-peluk dalam bas , asyik menjeling dalam kelas , minum air perghh.... kongsi segelas ♥

♥ Bila ada konflik , haa mula la nak frust , nak tunai solat pun malas , tak dapat tumpu study dalam kelas , waktu result nak keluar tahu pulak cemas ,
takut exam tak pass... , tup tup awek sendiri kena kebas , kesian...melepas ♥

♥ So , jadilah couple yang ada class , berdating ikut lunas , bergaul ada batas , jaga maruah dengan tegas , syariah dijaga dengan jelas , tutur kata sentiasa beralas , kalaulah cinta yang dihulur ikhlas , janganlah bimbang , cintamu pasti berbalas ♥

Friday, 4 November 2011

QuoteS!Video! I hope it is trully for me...Amin ya rabb...

video

Tuhan…saat aku menyukai seorang sahabat, ingatkanlah aku bahawa ada sebuah pengakhiran sehingga aku tetap bersama yang tidak pernah berakhir.
Tuhan…jika aku hendak mencintai seseorang, temukanlah aku dengan orang yang mencintaiMU agar bertambah kuat cintaku padaMU.
Tuhan…ketika aku sedang jatuh cinta, jagalah cinta itu agar tidak melebihi cintaku padaMU.
Tuhan…ketika aku mengucap aku cinta padamu, biarkanlah ku katakan kepada yang hatinya tertaut padaMU, agar aku tak jatuh dalam cinta yang bukan keranaMU.

Long time no see ahh...

Itz been a long time i`ve been silent from writing this blog...Already 5 to 6 month since creating this blog.